Dietetyczne Rozmaitości
Co 2 tygodnie nowa dieta!
W najnowszej diecie zapiekanka z fasolką szparagową!
- Składniki:
- Fasolka szparagowa 220 g
- Mięso mielone z łopatki wieprzowej 130 g
- Ser mozzarella 50 g
- Cebula 60 g
- Olej rzepakowy 10 g
Wakacje to czas, gdy na naszych stołach króluje fasolka szparagowa! Dlatego w najnowszej diecie z cyklu „Moc Dietetycznych Rozmaitości” głównym daniem będzie zapiekanka z tym właśnie lubianym przez większość warzywem. Natomiast na letnie wieczory przy grillu proponujemy odchudzającym się z nami osobom pyszne szaszłyki z wątróbką! Pozostałe posiłki to kanapki z mozzarellą oraz owocowy jogurt z nasionami chia. A wszystkie te posiłki oczywiście w towarzystwie sezonowych owoców i warzyw.
- Składniki:
- Fasolka szparagowa 220 g
- Mięso mielone z łopatki wieprzowej 130 g
- Ser mozzarella 50 g
- Cebula 60 g
- Olej rzepakowy 10 g
Wykonanie:
Fasolkę gotujemy al’dente. Cebulkę szklimy na oleju. Do cebulki dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Mięso łączymy z fasolką posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni lub na patelni pod przykryciem do moment roztopienia się sera.