Dietetyczne Rozmaitości
Co 2 tygodnie nowa dieta!
W najnowszej diecie hiszpańska paella!
- Składniki:
- papryka, groszek, cebula, czosnek 270 g
- Pomidory z puszki 120 g
- Filet z kurczaka lub krewetki 100 g
- Ryż brązowy 50 g
- szafran, papryka ostra i słodka - do smaku
- bulion warzywny ok. 0,5 l
- olej rzepakowy 10 g
W najnowszej diecie z cyklu Moc Dietetycznych Rozmaitości proponujemy naszym Użytkownikom kanapki z pastą z czerwonej fasoli, klasyczną sałatkę z gotowanych warzyw oraz dania inspirowane słoneczną Hiszpanią! Jesteśmy przekonani, że pyszna Paella oraz kultowy hiszpański deser Natillas Con Galleta w wersji fit z Bio ciasteczkami dodadzą barw ponurej zimowej aurze i zmotywują Was do robienia formy na wakacyjne wojaże!
- Składniki:
- papryka, groszek, cebula, czosnek 270 g
- Pomidory z puszki 120 g
- Filet z kurczaka lub krewetki 100 g
- Ryż brązowy 50 g
- szafran, papryka ostra i słodka - do smaku
- bulion warzywny ok. 0,5 l
- olej rzepakowy 10 g
Wykonanie:
Pokrojony filet z kurczaka „obsmażamy” na rozgrzanej suchej patelni, dodajemy pokrojoną cebulkę, paprykę, pomidory, czosnek oraz olej i dusimy pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy groszek, bulion warzywny oraz ryż (bulionu 2x tyle co ryżu ) Przyprawiamy szafranem i papryką. Mieszamy i dusimy pod przykryciem w razie potrzeby dodając bulionu do momentu ugotowania się ryżu. Zamiast fileta z kurczaka możemy użyć krewetek w tej samej gramaturze.