Dietetyczne Rozmaitości
Co 2 tygodnie nowa dieta!
Fasolka szparagowa z pełnoziarnistym makronem i pietruszkowym pesto
- Składniki:
- Fasolka szparagowa 160 g
- Makaron pełnoziarnisty 60 g
- Olej słonecznikowy 20 g
- Natka pietruszki 25 g
- Sok z cytryny 2 łyżki
- Słonecznik 20 g
- Ser mozzarella 25 g
Fasolka szparagowa, to kolejny sezonowy hit naszych Dietetycznych Rozmaitości! Szczególnie latem, gdy jest najsmaczniejsza i ma najwięcej właściwości odżywczych warto po nią sięgać. Odchudzającym się z nami osobom proponujemy ją w wersji z pełnoziarnistym makronem, pietruszkowym pesto i serem mozzarellą! Obok dania z fasolką, w najnowszej diecie nie zabraknie innych dań opartych o sezonowe produkty takich jak: agrest w czekoladowo – orzechowym kremie, letnia sałatka z rzodkiewką, sałatą, jajkiem i jogurtem, czy też kanapki z serkiem topionym ze szczypiorkiem i z pomidorem.
Zachęcamy do korzystania z „dietetycznych dobrodziejstw lata” a dla a wszystkich wielbicieli fasolki prezentujemy przepis na danie z fasolką szparagową:
- Składniki:
- Fasolka szparagowa 160 g
- Makaron pełnoziarnisty 60 g
- Olej słonecznikowy 20 g
- Natka pietruszki 25 g
- Sok z cytryny 2 łyżki
- Słonecznik 20 g
- Ser mozzarella 25 g
Wykonanie:
Fasolkę szparagową oraz makaron gotujemy ok. 15 min. Ziarna słonecznika, natkę pietruszki, olej i sok z cytryny mieszamy, blendujemy i dodajemy do fasolki z makaronem. Ciepłe danie posypujemy utartym serem mozzarella.
Smacznego!