Dietetyczne Rozmaitości

Co 2 tygodnie nowa dieta!

Fasolka szparagowa z pełnoziarnistym makronem i pietruszkowym pesto

  • Składniki:
  • Fasolka szparagowa 160 g
  • Makaron pełnoziarnisty 60 g
  • Olej słonecznikowy 20 g
  • Natka pietruszki 25 g
  • Sok z cytryny 2 łyżki
  • Słonecznik 20 g
  • Ser mozzarella 25 g

Fasolka szparagowa, to kolejny sezonowy hit naszych Dietetycznych Rozmaitości! Szczególnie latem, gdy jest najsmaczniejsza i ma najwięcej właściwości odżywczych warto po nią sięgać. Odchudzającym się z nami osobom proponujemy ją w wersji z pełnoziarnistym makronem, pietruszkowym pesto i serem mozzarellą! Obok dania z fasolką, w najnowszej diecie nie zabraknie innych dań opartych o sezonowe produkty takich jak: agrest w czekoladowo – orzechowym kremie, letnia sałatka z rzodkiewką, sałatą, jajkiem i jogurtem, czy też kanapki z serkiem topionym ze szczypiorkiem i z pomidorem.

Zachęcamy do korzystania z „dietetycznych dobrodziejstw lata” a dla a wszystkich wielbicieli fasolki prezentujemy przepis na danie z fasolką szparagową:

  • Składniki:
  • Fasolka szparagowa 160 g
  • Makaron pełnoziarnisty 60 g
  • Olej słonecznikowy 20 g
  • Natka pietruszki 25 g
  • Sok z cytryny 2 łyżki
  • Słonecznik 20 g
  • Ser mozzarella 25 g

Wykonanie:

Fasolkę szparagową oraz makaron gotujemy ok. 15 min. Ziarna słonecznika, natkę pietruszki, olej i sok z cytryny mieszamy, blendujemy i dodajemy do fasolki z makaronem. Ciepłe danie posypujemy utartym serem mozzarella.

Smacznego!