Dietetyczne Rozmaitości
Co 2 tygodnie nowa dieta!
W diecie Wielkanocnej – barszcz biały w wersji fit !
- Składniki:
- Mięso z piersi kurczaka 80 g
- Włoszczyzna 80 g
- Ziemniaki 60 g
- Chrzan świeży do smaku
- Śmietana 12%
- Masło bez dodatków 10 g
- Majeranek, papryka wędzona, czosnek, pieprz do smaku
- Sok z cytryny, natka pietruszki do smaku
Przed nami Święta Wielkanocne! Jak przetrwać je będąc na diecie ? Nic prostszego! W najnowszym zestawie z cyklu Moc Dietetycznych Rozmaitości proponujemy świąteczne dania w wersji FIT. Barszcz biały z „wędzonymi kiełbaskami” sałatka warzywna z jajkiem i ziemniakami, prosty mazurek na waflu z pysznym kremem i bakaliami oraz zapiekane szparagi to dania, które pozwolą wam przejść „lekko” przez święta i cieszyć się w gronie najbliższych ich duchowym wymiarem.
- Składniki:
- Mięso z piersi kurczaka 80 g
- Włoszczyzna 80 g
- Ziemniaki 60 g
- Chrzan świeży do smaku
- Śmietana 12%
- Masło bez dodatków 10 g
- Majeranek, papryka wędzona, czosnek, pieprz do smaku
- Sok z cytryny, natka pietruszki do smaku
Wykonanie:
Zmielone mięso z kurczaka przyprawiamy pieprzem, czosnkiem oraz wędzoną papryką i formujemy na kształt kiełbasek. Włoszczyznę oraz ziemniaki kroimy w drobną kostkę (Włoszczyznę można użyć mrożoną). Chrzan ścieramy na tarce. Warzywa i „kiełbaski” wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy ok 20 min. Następnie dodajemy sok z cytryny, śmietanę i masło. Zupę doprawiamy pieprzem, czosnkiem i opcjonalnie majerankiem. Posypujemy posiekaną drobno natką pietruszki.