Dietetyczne Rozmaitości
Co 2 tygodnie nowa dieta!
Makaron z bobem i ricottą w najnowszej diecie!
- Składniki:
- Makaron pełnoziarnisty 50 g
- Bób 150 g
- Ser Ricotta 100 g
- Czosnek - do smaku
- Skórka z cytryny - do smaku
- Kolendra świeża - do smaku
W najnowszej diecie z cyklu „Moc Dietetycznych Rozmaitości”, proponujemy wakacyjny obiad we włoskim stylu, czyli pełnoziarnisty makaron z bobem i ricottą. W pozostałych posiłkach również nie zabraknie innych owocowo – warzywnych hitów lipca, takich jak pomidory, młoda cebulka, fasolka szparagowa czy też dowolne sezonowe owoce w postaci smoothie na mleczku kokosowym. A dla osób szukających inspiracji na letni sezonowy obiad podajemy prosty przepis!
- Składniki:
- Makaron pełnoziarnisty 50 g
- Bób 150 g
- Ser Ricotta 100 g
- Czosnek - do smaku
- Skórka z cytryny - do smaku
- Kolendra świeża - do smaku
Wykonanie:
Makaron i bób gotujemy. Ok. 1/3 wyłuskanego bobu rozgniatamy lub blendujemy . Bób (rozgnieciony i cały) mieszamy z makaronem . Dodajemy ricottę i opcjonalnie przyprawiamy świeżą kolendrą , czosnkiem i startą skórką z cytryny.