Dietetyczne Rozmaitości
Co 2 tygodnie nowa dieta!
W najnowszej diecie – gołąbkowa zapiekanka!
- Składniki:
- Młoda kapusta 200 g
- Ryż brązowy 40 g
- Pomidory 220 g
- Koncentrat pomidorowy 50 g
- Szynka wieprzowa 110 g
W najnowszej diecie z cyklu „Moc Dietetycznych Rozmaitości” jako danie główne proponujemy gołąbkową zapiekankę! Jeśli lubisz jeść gołąbki, ale zrobienie ich wydaje Ci się zbyt skomplikowane to gołąbkowa zapiekanka na pewno przypadnie Ci do gustu. Jest prosta w wykonaniu, a smakiem nie ustępuje zwykłym gołąbkom! W aktualnym zestawie nie zabraknie również innych pysznych i prostych w wykonaniu dań! Owocowo-kokosowa jaglanka, koktajl ze świeżych warzyw z otrębami, jajecznica z szynką i pomidorami, to pyszne i proste dania, które uprzyjemnią kolejne 2 tygodnie diety odchudzającym się z nami osobom!
- Składniki:
- Młoda kapusta 200 g
- Ryż brązowy 40 g
- Pomidory 220 g
- Koncentrat pomidorowy 50 g
- Szynka wieprzowa 110 g
Wykonanie:
Na dnie naczynia układamy połowę ugotowanych al’dente liści kapusty, na które wykładamy ugotowany ryż wymieszany ze zmielonym mięsem i połową koncentratu pomidorowego. Farsz przykrywamy pozostałymi liśćmi kapusty i polewamy sosem ze zblendowanych pomidorów wymieszanych z pozostałym koncentratem pomidorowym. Pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni.