Dietetyczne Rozmaitości

Co 2 tygodnie nowa dieta!

Zapiekanka z wiosennymi warzywami!

  • Składniki:
  • Wiosennne warzywa ( np. szparagi) 260 g
  • Ser ricotta 80 g
  • Makaron pełnoziarnisty 40 g
  • Jajko 1 szt
  • Sre żółty - mozzarella 35 g
  • przyprawy bez soli -  do smaku

W najnowszej diecie z cyklu ” Moc dietetycznych Rozmaitości” proponujemy odchudzającym się z nami osobom zapiekankę z wiosennymi warzywami, kanapki z jajkiem i żółtym serem, warzywną sałatkę z kurczakiem i chrupiącymi ziarnami oraz pyszne ptasie mleczko z dostępnego w naszym sklepie: białka- Skinny Protein oraz galaretki. Smacznego!

  • Składniki:
  • Wiosennne warzywa ( np. szparagi) 260 g
  • Ser ricotta 80 g
  • Makaron pełnoziarnisty 40 g
  • Jajko 1 szt
  • Sre żółty - mozzarella 35 g
  • przyprawy bez soli -  do smaku

Wykonanie:

 

Do ugotowanego  al’dente  makaronu i warzyw (np. szparagi) dodajemy wymieszany z jajkiem  i przyprawami ser ricotta. Całość posypujemy startą mozzarellą. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok.20-25 min.