Dietetyczne Rozmaitości
Co 2 tygodnie nowa dieta!
Zapiekanka z wiosennymi warzywami!
- Składniki:
- Wiosennne warzywa ( np. szparagi) 260 g
- Ser ricotta 80 g
- Makaron pełnoziarnisty 40 g
- Jajko 1 szt
- Sre żółty - mozzarella 35 g
- przyprawy bez soli - do smaku
W najnowszej diecie z cyklu ” Moc dietetycznych Rozmaitości” proponujemy odchudzającym się z nami osobom zapiekankę z wiosennymi warzywami, kanapki z jajkiem i żółtym serem, warzywną sałatkę z kurczakiem i chrupiącymi ziarnami oraz pyszne ptasie mleczko z dostępnego w naszym sklepie: białka- Skinny Protein oraz galaretki. Smacznego!
- Składniki:
- Wiosennne warzywa ( np. szparagi) 260 g
- Ser ricotta 80 g
- Makaron pełnoziarnisty 40 g
- Jajko 1 szt
- Sre żółty - mozzarella 35 g
- przyprawy bez soli - do smaku
Wykonanie:
Do ugotowanego al’dente makaronu i warzyw (np. szparagi) dodajemy wymieszany z jajkiem i przyprawami ser ricotta. Całość posypujemy startą mozzarellą. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok.20-25 min.